Nu bär det av till Finland.

Jo, Idag ska jag åka till Finland. Jag kommer att vara borta en vecka, men när jag kommer tillbaka så ha rjag förhoppningsvis kameran full av härliga bilder. Vi ska nämligen bo med Samuel och Johannes på Andö, det kommer bli sjukt kul. Det vet jag. Så vi ses sen då. Hejdå. c:
Tyvärr så ha rjag inga bra bilder från Yasuragi. Men jag kan säga att det var riktigt skönt och att de hade fullkomligt underbar mat.

Miwhihi

Yaays, jag ska till Yasuragi idag, fett med åsumness alltså. Ska ligga i de varma källorna, dricka te och äta sushi. :D

Min morfar skickade ett brev till Malena Ernman, och så fick han ett svar med ett foto. Nu sitter det fotot i en ram i hans rum. Hihi, Idolbild. c:

Sommarläsning

Hej, den senaste tiden har det varit ganska dåligt väder, väldigt regnigt och helt enkelt grått och trist. Jag har stannat inne mycket, och förutom att slöa framför TV:n så har jag läst en hel del.  På de senaste 6 veckorna har jag läst alla böcker på bilden nedan.

1. Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?

En kort historia om Markus. Han är 19 år och är kär. På riktigt. Men när han förälskar sig i Ingrid så blir det inte som han tänkt sig, kärleken blir en rak väg mot slutet. För Ingrid är sjuk.

2. Twilight

Njut av Twiight, på originalspråket Engelska.

3. Räcker det om jag älskar dig?

Fanny slits mellan pojkvännens lögner och problem hemma. Men vem ska hon anförtro sig åt? Det blir den unge SO-läraren Finn som till sist hjälper henne - vilket trasslar till det ytterligare.

4. Nick och Norah's oändliga låtlista
En natt i New York. Nick och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen.

Boken är skriven med ett grymt beat, underbar melodi och härlig kärlek.

5. The girl who could fly

Piper McCloud kan flyga, lätt som en plätt. Så det verkar bara passande att hon lämnar sina föräldrars gård att gå i en topphemligt skola för barn med särskilda förmågor.

En bok full av livsglädje och oväntade överraskningar.

6. Justin Case

Femtonårige David Case ser bara en utväg att undkomma Ödet som flåsar honom i nacken. Han måste byta indentitet. Han blir Justin Case. Han lämnar sin familj, slutar skolan, och ändrar sitt utseende. Men i hans kamp mot Ödet är han inte ensam.

En fullkomligt underbar bok skriver på ett annorlunda sätt. Man kastas direkt in i David Case's liv och lär känna honom under tiden han försöker undkomma det allsmäktiga Ödet.

7. SLAM

När man skejtar så händer det att man slammar, man står på öronen och behöver plåstras om. För Sam som är 16 känns det som han har slammat. Han hade träffat Alicia och allting var perfekt. Och på bara ett par sekunder av osäkerhet så lyckas han sabba hela rubbet. Han slammar, men kan han komma på fötter igen?

8. Ibland bara måste man

Paul har det inte lätt. Hans bästa vän har lämnat honom och gänget för den där Chuck!
Och Tony, hans andra bästa vän, är inspärrad i huset av sina hysteriska föräldrar för att omvändas. Och Noah sedan. Noah med de grönaste ögon vill inte se honom längre eftersom Paul råkade kyssa sitt ex Kyle i skolans städskåp. Rörigt värre! Och i mitt i alltihop ska han hinna förbereda Glada änkans fest med döden-tema.

Otroligt romantisk och annorlunda bok.

9. Expert på att rodna

När hennes mamma flyttar ihop med sin nya kärlek måste Natalie följa med - ut på landet till en ny skola med nya gäng. Hon får också en "Bror". Den spännande och snygg Jerker drar in Natalie i sin trollkrets och snart så märker hon hur känslorna sjuder och gnistrar i henne. Är hon kär eller är det så det ska vara?

10. En Hatt

Ja, som du ser är det här en väldigt liten hatt. Den är ungefär 50-70 år gammal, i sin ungdoms dagar så var den skyltning i NK. c:

Men nu var det inte hatten jag skulle berätta om. Utan en bok. Men eftersom jag inte hittar boken så fick det bli en liten historia om en av mina små hattar.


11. Tusen gånger starkare

Signe är 15 år och går i nian. I klassrummet så är hon näst intill osynlig. Killarna dominerar och både läraren och klassen verkar vara nöjde med det. Det är ju så det alltid har varit, så det ska vara. Eller? Men en dag så kommer en ny elev till klassen, Saga. Hon är allt de andra tjejerna inte är. Hon är tusen gånger starkare. Och med en vilja av stål och ett stort hjärta så är hon fast besluten om att förändra.

Ett skrivsätt som rycker med en i historien, man sitter nästan på nålar ibland, är nära att slänga boken i väggen. Men läser vidare och känner en varm glädje tillsammans med karaktärerna.

12. I taket lyser stjärnorna

Jenna är 13 år och har precis börjat sjuan. Det ändå hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis som hon hatar och hur hon ska så Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne. Men med en mamma som är sjuk i cancer är världen inte en idyll. I taket till hennes rum har hon och hennes mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem så har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

~~~~~~~~~

Nu har ni fått lite boktips för fortsatta regniga dagar.

~~~~~~~~~
Nu får ni också en liten bild på min lunch,
jag hällde smeten i en pepparkaksform och sen så stekte jag bara.
Är det inte gulligt?



Och så har jag hunnit med att fota lite också.











RSS 2.0